tirsdag, oktober 12, 2010

Frankrig: Meaulnes du Corta har sluttet karrieren

Prix d'Amerique-vinderen 2009, Meaulnes du Corta har startet for sidste gang forlyder det fra Frankrig.

Den 10-årige hingst, der senest startede den 22., september på La Croix Laroche, hvor den sluttede på en syvendeplads, vil ikke blive bragt til start mere.

Ejeren, Jean Pierre Barjon havde ellers gerne set sin øjesten fortsætte løbskarrieren uden for Frankrig fra 2011 - i Frankrig kan Meaulnes du Corta ikke starte efter Nytår på grund af de franske aldersbestemmelser.

Meaulnes du Corta, der gennem karrieren har været meget svær at holde på benene,  startede blot 60 gange i karrieren - 35 gange var han blandt de tre første. 26 sejre blev det til og en indtjening på 2.786.760 Euro.

Sejren i Prix d'Amerique 2009 er selvfølgelig karrierens største triumf, men Meaulnes du Cortas meritliste viser også to sejre i Prix de France, sejr i Criterium de la Vitesse de Cote d'Azur, Prix de l'Atlantique, Criterium des 5 Ans, Prix de Selection m.fl.

Meaulnes du Corta indledte sin karriere hos Laurent-Claude Abrivard, men skiftede til Pierre Levesque efter 4-årsæsonen.

Meaulnes du Cortas første årgang er fire år i år, og ingen har skilt sig specielt ud - mest vindende er hoppen Seulne des Bannes, der har tjent 53.140 Euro og sat rekord 1.15,7. Årgangen er på 57 - de 32 har gået prøveløb.

I Frankrig står Meaulnes du Corta til 300 + 5.200 Euro.

Ingen kommentarer: