mandag, oktober 11, 2010

Revenue på vej til Sverige

Avlshingsten Revenue (der i USA hedder RevenueS) er på vej tilbage til sin fødeland, Sverige efter at have virket i amerikansk traveravl siden 2005.

Selv om Revenue-sønnen Break The Bank K i lørdags i lørdags satte verdensrekord, da den sejrede sikkert i Breeders Crown for 3-årige hingste på Pocono Downs, så er timeglasset løbet ud for den 14-årige svenskfødte avlshingste med de franske aner.

Revenue kom til Perretti Farms i New Jersey i 2005 - året efter han bl.a. havde vundet Nat Ray Trot på The Meadowlands.

Som væddeløber var Revenue tidligt udviklet - han vandt det svenske opdrætningsløb som 2-åring - og som 8-årig var han i top på verdensplan.

Amerikanerne vil have early speed - det er hele deres væddeløbssystem bygget op på . og samtidig kunne Revenue give sine afkom en større holdbarhed - noget der med den indavl, der findes, er hårdt brug for i dagens moderne amerikanske traveravl.

Revenue bkev godt modtaget - han bedækkede 164 hopper i sin første sæson i USA - det kom der 104 føl ud af.

Næste år faldt interessen til nøjagtig det halve - 82, men så gik det atter opad de følgende år, hvor afkommene også begyndte at komme frem i løbene.

I 2007 bedækkede Revenue 101 hopper, i 2008 139 hopper - men så kom det, der må siges at være de amerikanske opdrættere, ejere og træneres dom - og i 2009 bedækkede Revenue kun 28 hopper, mens han i år har bedækket 33 føl.

Hans første årgang, der kom på auktion i 2007, blev vel modtaget, idet gennemsnitsprisen for hans 65 afkom, der kom på salg blev 30.058 dollars, men allerede året efter dykkede snitprisen til 10.929 dollars. I 2009 faldt den yderligere til 8.053 dollars.

I år har der foreløbig været 7 Revenue-afkom på auktion, og de har i snit kostet 3.086 dollars.

Det er under bedækningsprisen, der er 4.000 dollars!

Nu skal det blive interessant at se, hvordan priserne på de syv Revenue-afkom, der kommer under hammeren i Lexington i denne uge bliver.

Desuden er der fire afkom i Harrisburg i begyndelsen af november.

Revenue S's bedste amerikanske afkom er så klart Break The Bank K, der efter lørdagens sejr nu er mest vindende afkom efter ham med en indtjening på 898.983 dollars. - Og mere kan komme i denne uge, når Kentucky Futurity på lørdag afgøres på The Red Mile, hvor Break The Bank K afgjort vil være en af favoritterne.

Hurtigst blandt Revenue's afkom er 4-årige Hot Shot Blue Chip1.09.3, der har tjent 397.577 dollars, og som var blandt finalisterne i The Hambletonian Stake i fjor og fortsat klarer sig fint.

Men indrømmet - det er lidt pauvert for Revenue, når man tager hans to amerikanske stjerner væk.

Således har hans 3-åringer minus Break The Bank K kun tjent omkring 300.000 dollars tilsammen i år, og det er der 52 om at have gjort!

Hos 2-åringer ser det heller ikke for godt ud.

22 afkom har tilsammen tjent 138.975 dollars - mest vindende har tjent 31.291 dollars og den hurtigste har løbet 2.00.

Så er det straks bedre med de ældre afkom, hvor 45 har indløbet tilsammen 1.175.850 dollars - her har svenske Reven d'Amour ved sin gæsteoptræden i Canada og USA hjulpet til.

Selv om Revenue som væddeløber selv var tidligt udviklet, så er hans amerikanske afkom generelt det ikke - og det går altså bare ikke.

Derfor er Revenue S snart kun historie i USA:

Break The Bank K-afstamningen ser jeg på ved en senere lejlighed - nu blev det til et skrive om Revenue.-

Ingen kommentarer: