torsdag, juli 22, 2010

Tyskland. Derbyfeber

Í Tyskland er det lige før derby-feberen bryder ud.

Det sker lørdag eftermiddag, hvor man afvikler indl. afdelinger til det tyske Hoppe Derby - Arthur Knauer-Rennen på Mariendorf-banen i Berlin.

Søndag afvikles der indl. afdelinger til det 115. Deutsches Traber Derby - og så fortsætter det med løb tirsdag og fredag inden finalen i Hoppe Derby køres lørdag og finalen i derbyet søndag.

Seks løbsdage på ni dage får mange tyske travsportsinteresserede til at tage turen til landets hovedstad, hvor alt er gjort klar til en spændende uge.

Udover løbene afholdes også auktion over åringer lørdag aften.

I såvel Hoppe derby som i Derby køres fire indl. afdelinger - fra hver afdeling går de to bedstplacerede videre til finalen sammen med de to tredjeheste, der har den bedste totaltid,

Det tyske Derby køres for 3-årige heste over distancen 1900 meter, og det er ikke den store rutine, der præger deltagerne.

De 28 anmeldte hopper har i snit startet 4,6 gange, mens hingstene er lidt mere rutineret - de 30 anmeldte 3-åringerne har i snit startet 6,1 gange. 18 af dem har i øvrigt startet som 2-åringer.

I 1,. afd. sender Steen Juul My Muscles Yankee (Incredible Hulk) til start med Heinz Wewering i sulkyen. I denne afdeling er Velten Couture (Diamond Way) med Hans Joachim Tipke klar favorit efter sit knebne nederlag til Unikum i Buddenbrock-Rennen fornylig.

My Muscles Yankee vurderes til at være en fjerdechance i løbet.

2. afdeling er mere åben, og har hoppen Finca (SJ's Photo) med Hugo Langeweg Jr som favorit - hun vandt sine to starter i fjor, mens det er blevet til en sejr i 3 starter i år. Mary's Boy (Ganymede) med Robbin Bot - også en hollænder - er næstfavorit efter en fin sejr i 1.14.8a/1900 m i Berlin forleden.

Danske Michael Larsen har to starter i derbyet - i 3. afdeling starter han Granato (Gigant Neo) med Roland Hülskath - Granato har startet fire gange i karrieren og har som bedst en andenplads i fjor - den satte rekord 1.17.3a/2000 m i Hamburg forleden på en fjerdeplads.

I denne afdeling er en hest fra Langeweg.-familien også favorit - det er Baron W (Super Arnie), som man har fået Michael Schmid til at køre .- den var senest nummer to i 1.14.8 til Mary's Boy.

I 4. afdeling sender Michael Larsen Baltimore As (Ganymede) til start - også med Roland Hülskath - Baltimore As vandt en fin sejr den 15. juli i 1.15.7a/1900 m  i Hamburg og regnes for andenfavorit efter derbyfavoritten, finskejede Unikum (Allison Hollow) som Heinz Wewering kører.

Hver afdeling er doteret med 20.000 Euro - i finalen bliver den samlede præmiesum over 120.000 Euro - det har i alt kostet 3.500 Euro at få en hest til start i såvel Hoppe Derby som Derby.

Ingen kommentarer: