fredag, juni 17, 2011

Det går mod The Hambletonian Stake

De amerikanske 3-åringer, der har sigtet indstillet mod en start i verdens største travløb,Tthe Hambleotnian Stake, går nogle intensive uger i møde.

Ja, de fleste af Hambletonian-kandidaterne er faktisk i aktion i denne weekend, hvor der afvikles finale i Goodtimes Stake i Canada og indledende afdelinger til det nye storløb, Earl Beal Jr Memorial på Pocono Downs.

I Goodtimes, der køres på Mohawk er Blue Porsche (Glidemaster) storfavorit til førstepræmien på 173.500 dollars - Blue Porsche kan tage sin 6. sejr i træk og synes i øvrigt at være en klasse over konkurrenterne.

 På Mohawk afvikles også hoppeløbet, ElegantImage og her er Dubois-hoppen Crys Dream med Luc Ouellette kæmpefavorit.

Crys Dream (Taurus Dream) har vundet 10 ud af 11 starter, og i USA og Canada talerman allerede om, at hun  vil kunne tage kampen op mod hingstene i The Hambletonian Stake fremfor at starte i Oaks.

På Pocono Downs køres der lørdag aften tre indl. afdelinger Earl Beal Jr Memorial, hvor finalen er doteret med 500.000 dollars.

Danskejede Broad Bahn  - nu med Wishing Stone's amerikanske kusk, George Brennan i sulkyen - er blandt deltagerne og er næstfavorit i 2. afdeling, hvor Takter-staldens Pastor Stephen (Cantab Hall) med Ron Pierce logisk nok er favorit efter to sejre i træk.

1. afdeling ser blødest ud med Whatever It Takes (Credit Winner) med Andy Miller som favorit, mens Dejarmbro (Credit Winner) med Trond Smedshammer er klar favorit i 3. afdeling fulgt af Magnum Kosmos ((Sj's Caviar), der med 1.10.5 på Pocono Down (1000 m) s er verdens hidtil hurtigste  3-åring i denne sæson.

Også canadiske Daylon Magician (Kadabra) har løbet 1.10.5 i år, men på 1400 meter bane..

En anden af Hambletonian-kandidaterne, Manofmanymissions (Yankee Glide) springer foreløbig stakes-løbene over og starter i aften på The Meadowlands i et ordinært løb.

Den 25. juni er der finale i Earl Beal Jr Memorial.

Derefter går det mod Yonkers Trot med indl afdelinger den 2. juli og finale den 9. juli.

Stanley Dancer Memorial, vil som i fjor blive kørt uden indl. afdelinger, men splittet op i divisioner samme aften, er den sidste test før The Hambletonian og køres den 16. juli.

Så kan Hambo-kandidaterne puste ud i 14 dage inden det går løs den 30. juli med indl. afdelinger og den store finale om 1.5 millioner dollars ugen efter - den 6. august.

Følg med her på bloggen!! Og har du spørgsmål - så kom gerne med dem.

Ingen kommentarer: