lørdag, april 09, 2011

Hvem var det nu lige der red?

Selv om Grand National Steeplechase tager cirka 10 minutter at afvikle - og man derfor skulle have tid til at sætte sig ind i løbets fakta, så har det alligevel været for svært for Hestesportens Medie Centers chefredaktør, Hanna Milling.

I et referat på travoggalop.dk skriver hun konsekvent, at det var Donald McCain, der red vinderen Ballabriggs - til trods at det er ham, der er træner, og det var Jason Maguire, der sad i sadlen - hele vejen rundt.

Vi kan  alle lave fejl - selv jeg - men er man blot en smule seriøs og også har en professionel tilgang til sit stofområde, så er det ikke den slags fejl, der laves.

Her er, hvad der bl.a, stod på travoggalop.dk:


John Smith's Grand National Steeplechase, verdens hårdeste forhindringsløb, blev mere dramatisk end normalt.
Ballabriggs med Donald Mccain vandt lørdag aften verdens mest prestigefyldte forhindringsløb, Grand National Steeplechase på Aintree, hvor førstepræmien er £ 535.135 (cirka 4,5 millioner kroner).
Dermed fulgte Donald Mccain i sin fars fodspor. Ginger Mccain trænede verdens mest berømte forhindringshest, Red Rum, der vandt løbet tre gange og blev anden to gange, og som nu er begravet på banen.
Ballabriggs, der lå i førergruppen næsten hele vejen, gav odds 14-1, og det samme gav andenhesten Oscar Time, som blev redet af amatørrytter Sam Waley-Cohen. Tredjepladsen gik til Don't Push It, odds 9-1, mens State Of Play blev fjerde.
Favoritten The Midnight Club (15-2) sluttede sjette.
Lige efter mållinjen hoppede Donald Mccain af sin vinder, der så ud til at være meget træt, og som ret hurtigt efter fik en kølende spand vand hældt over sit hoved.
»Han giver alt i sig, så jeg ville spare ham,« forklarede Donald Mccain til Racing Post.
- Jeg fulgte løbet selv på BBC over internettet -. en fantastisk TV-produktion, hvor alle facetter blev dækket - uheldigvis mistede to heste livet under løbet - jockeyernes drivning fra de sidste to forhindringer og hjem var atter voldsom. Det set altså ikke godt ud!.
For første gang - i hvert fald hvad jeg kan mindes - blev feltet ført uden om to forhindringer - bla. Beechers Brook anden gang - fordi de døde heste, lå på banen.
Det er vilkårene - og så kan man lide dem eller ej. 
En ting er sikkert er, at Grand National Steeplechase fortsat er en af verdens største sportsbegivenheder, og at den i 2011 blev vundet af Ballabriggs redet af Jacon Maguire!!!

2 kommentarer:

Tina Skovhus sagde ...

Jeg var på arbejde, så jeg så ikke løbet live, men har du navnene på de to heste, der blev aflivet?

Jeg er særlig interesseret i at høre om West End Rocker, der faldt ved Beecher's Brook første gang, da jeg har haft med ham at gøre.

Karsten Bønsdorf sagde ...

Hej Tina

Det var Dooneys Gate og Ornais, der styrtede og uheldigvis undervejs.

West End Rocker blev generet og styrtede ved 6. forhindring, men skulle være OK.