søndag, december 26, 2010

Frankrig: Severino bedst i Criterium Continentale

Severino kørt af ejer.træneren Christian Bigeon blev en sikker vinder af det franske storløb for 4-åringer, Criterium Continental 2. Juledag på Vincennes.

Efter 800 meters kørsel sendte Bigeon Severino til spids og siden beherskede parret løbet totalt. Severino (Gobernador) sejrede sikkert i 1.12.1a/2100 m og sikrede sig dermed startret i i Prix d'Amerique om en måned!

Derefter fulgte Save the Quick (Jasmin de Flore) med Franck Nivard i 1.12.1, mens svenskfødte Zorro Photo (SJ's Photo) efter fin inderbanekørsel af Jos. Verbeeck sluttede godt af til tredjepladsen i 1.12.3.

Endnu en svensker, You Bet Hornline (San Pellegrino) med Robert Bergh fulgte derefter på fjerdepladsen, men blev siden diskvalificeret for træning i opløbet!. Og løbets andre svenske deltagere Red Hot Dynamite og Juggle Face bkev begge diskvalficeret for galop.

Årets Criterium Continental var et meget åbent opgør, hvad der tydeligt illustreres af at Sevorino var favorit til odds 4,80!

Hollandske Main Wise AS, der var tredjefavorit,  kom ikke til før det var for sent og sluttede på en sjetteplads for Pierre Levesque  i 1.12.5.

Severino har som 3- og 4-åring hørt til i toppen af årgangen. Han lovede især meget i fjor, hvor det bl.a. bkev til sejr i  Gruppe 1-løbet, Prix Albert Viel og samt en tredjeplads i Criterium des 3 Ans.

I år har formkurven været op og ned, og dagens sejr var den første siden Severino vandt Prix Gaston Brunet (Gruppe 2) den 23. april.

Med søndagens sejr, der var 120.000 Euro værd, har Severino nu vundet 536.300 Euro i karrieren.

Og det er jo egentlig ikke så dårligt af en hest, der blot kostede 3.000 Euro som åring!!!

Foto Gerard Forni

Ingen kommentarer: