mandag, november 15, 2010

USA:Wishing Stone sluttede med sejr

Som kæmpefavorit - spillet ned til odds 1.05 (mindre kan  ikke lade sig gøre i USA, hvor spillerne er garanteret mindst 5% fortjeneste i Vinder/Pladsspil) - vandt Cowboylands Wishing Stone med George Brennan sæsonens sidste Stakes-løb for de 3-årige travere i USA, The Matron Stales på Dover Downs.

Wishing Stone med George Brennan sejrede i en tangering af banerekorden 1.10.5 og man kan faktisk tale om en "dansk dobbeltsejr" for på andenpladsen kom Hard Livin i 1.10.6 - dens moder ejes nu af Ths Lind-Holm i Skive.

På forhånd var der lagt op til sejr til Wishing Stone og hesten var så stor favorit at banen havde valgt at droppe såvel Place (blandt de to første) og Show-spillet (svarer til vort Plads-spil).

Noget overraskende var det Break The Bank K (Revenue ) med Brian Sears, der bkev sendt til spids ude fra spor otte.
De første 400 meter blev afviklet efter superhurtige 1.05.1!

Brennan tog Wishing Stone roligt fra spor tre og lå tredje ved 400 meter passeringen, men op forbi publikum gsendte han Wishing Stone fremad og kom op udvendigt på The Break The Bank.

Efter halvdelen af løbet var afviklet var Break the Bank K fortsat førende, men Wishing Stone så stærk ud udvendigt og gik forbi inden opløbssvinget til føringen. tempoet ved halvmilen var  1.07.9.

Med Wishing Stone i spids var løbet afgjort og efter en afslutning den sidste halvmile i 1.13.1 blev sejren komfortabel med en længde i 1.10.5 foran Hard Livin' med Yannick Gingras i 1.10.6, mens take My Picture blev nummer tre i 1.10.8.

Break The Bank blev meget træt og sluttede på en sjetteplads i 1.12.0.

Wishing Stone sluttede sin amerikanske karriere med en førstepræmie på 118.606 dollars og dermed har Conway Hall-sønnen alene i år indløbet 948.298 dollars - det er i dagens kurs 4,515 millioner kroner og det hidtil største beløb nogen dansk væddeløbshest har indtjent m en sæson.

Totalt har Conway Hall-sønnen vundet 1.154.196 dollars - eller 6,3 millioner kroner i 24 starter, der er resulteret i ni sejre, seks andenpladsen og tre tredjepladser - dvs. at i 2 ud af 3 starter har Wishing Stone været placeret blandt de tre bedste!!

Inden længe kåres Årets Heste i amerikansk travsport, og der er ingen tvivl om, at Wishing Stone er blandt kandidaterne til Årets 3-åring.

Hvad fremtiden bliver for Wishing Stone er endnu ikke afklaret.

Et amerikansk stutteri er meget interesseret i ham, og bliver der en aftale er Wishing Stone avlshingst fra 2011 - sandsynligvis i Staten Indianan, der har en meget stærkt Sire Stakes program.

Falder brikkerne i denne handel ikke på plads, så vil løbskarrieren fortsætte i Europa - med udgangspunkt i Sverige, har Knud Erik Ravn, Cowboyland tidligere udtalt.

Ingen kommentarer: