mandag, november 15, 2010

Men uden kusken gør man det ikke!!

Et gammelt mundheld siger - i forbindelse med det med at vinde et travløb: Uden hesten gør man det ikke!

Men efter at have set storfavoritten Owen's Club gå glip af førstepræmien på 92.000 Euro i søndagens Gran Criterium på San Siro-banen i Milano - så modificere jeg udtrykket til: Uden kusken gør hesten det ikke!

Owens Club havde Pietro Gubellini i sulkyen og selv om han vinder mange løb så vil jeg alligevel tillade mig at bruge udtrykket: Sprællemand -  i en sulky om ham.

I vildt fægtende Gubellini over de sidste 500 meter lykkedes nemlig at tømme Owens Club for så mange kræfter, at den op mod mål faldt i pasgang, og dermed mistede sejren og den store førstepræmie.

Jeg er overbevist om, at Italiens allerstørste kuskenavn Enrcio Bellei aldrig havde tabt dette løb!

Owns Club (Duke of York), der i sin debut tidligere på året tangerede Europarekorden på 1.13.1 var i spids fra start - og til mål.

Da den slog over i pasgang var den små 20 meter foran Opal Brown (Toss Out) med Fed. Espositio, der stod til 37 gange pengene - og Owens Club var små 50 meter fra målstregen!

Nu kunne Opal Brown vinde forholdsvis sikkert foran Oasis Bi og dermed sikre dobbeltsejr til avlshingsten Toss Out - vindertiden 1.15.3a/1600 m.

Danskfødte Rusty Dust med Thomas Uhrberg havnede fra start i dødens på Owens Club og var færdig efter 100 meter - den galoperede ved indgangen til opløbsvinget som en træt hest og blev diskvalificeret.

Gubellini kunne have fået en dobbeltsejr i de to store 2-årsløb, idet han forinden havde vundet med den ubesejrede Otras Bi (Self Possessed), der vandt sikkert i 1.14.1.

Her var Gubellinis kørestil helt anderledes, idet hoppen var tydeligt øm og derfor ikke travede særlig kønt - Gubellini støttede hende fint, og først ind i opløbet begyndte han at drive hende - og det med måde.

Så han kan altså nok køre hest . men det sker bare lidt for tit -. efter min mening - at han driver for vildt og voldsomt.

Ingen kommentarer: