søndag, august 08, 2010

USA: Stærk tredjeplads til Wishing Stone


For første gang nogensiden placerede en danskejet traver sig helt fremme i verdens største travløb The Hambletonian Stake.

Stald Cowboylands Wishing Stone kørt af George Brennan leverede en sej sidste 800 meter, hvor den løb hurtigst af alle i feltet - selv om den var ude i tredje spor og kom ind på tredjepladsen i ny rekord 1.09.5.

Desværre kom Wishing Stone igen til at sidde for langt nede i feltet til at få fat i forhestene i opløbet - man vinder ikke Hambletonian ved at sidde 8. eller 9. i løbets første halvdel.

Var det lykkes for Brennan at have fået Wishing Stone lidt bedre fra start og fået ryg på Muscle Massive, der havde startspor udvendigt for han - ja, så kunne Hambletonian-vinderen været blevet dansk!!!

Muscle Massive sad som anden en stor del af del og kom ud til angreb på rette tid ind i opløbet og nedkæmpede sikkert en træt, men bestemt tapper Lucky Chucky, der gik i dødens i lang tid.

De sidste 400 meter er Wishing Stone noteret for 1.10.6 - en tid jeg dog vil sætte spørgsmål tegn, idet Hambletonian-vinderen Muscle Masive også skulle have løbet de sidste 400 meter på samme tid.

Og hvorfor så det?

Jo, ved 3/4 mærket er Wishing Stone 5,5 længde efter førerhesten, der på det tidspunkt er Cassis.
Muscle Massive er 1,25 længde efter Cassis - dvs, at Wishing Stone er 4,25 længde efter Muscle Massive.

Over mål er afstanden mellem dem 3,75 længde.- dvs. at ned gennem opløbet har Wishing Stone taget yderligere en halv længde ind på Muscle Massive.

I USA regner man imidlertid fortsat kun i 5-dele af sekunder - og derfor bliver det officielle resultat, som det er.

Wishing Stone fik 180.000 dollars i præmie - der er lige over 1 million kroner!

I øvrigt blev hans storebroder. Make it Happen også nummer tre i The Hambletonian Stake - det var bag Deweycheatumnhowe og Crazed.

Make it Happen er i dag avlshingst i Sverige.

En anden storebroder, Magic Carpet Ride, der har Angus Hall som fader - Wishing Stone er efter Conway Hall - ejes også af Stald Cowboyland - og har i år startet her i Danmark under navnet Magiccarpetride US for Steen Juul. Den har døjet med halsproblemer og har derfor ikke vist sit fulde potentiale.

I USA vandt Magic Carpet Ride 6 sejre og satte rekord 1.11.1 og tjente 145.269 dollars - herhjemme har den startet 5 gange og har vundet et løb, tjent 52,500 kroner og bedst løbet 1.12.8.

Wishing Stone er foreløbig sidste føl efter Meadowbranch Magic - hun har været bedækket i 2007 med Credit Winner og i 2008 med Glidemaster, men uden at få føl - i fjor var hun ved Deweycheatmnhowe, men jeg er ikke bekendt med om hun har folet i år.

Meadowbranch Magic har seks afkom, og de har alle startet og har vundet løb - Wizard King er med 16.915 dollars tyndest i papirerne -ellers har de fem andre alle tjent mere end 145.000 dollars.

Det er ikke dårligt!

Meadowbranch Magic vandt selv blot 8.649 dollars - hun er efter Valley Victory og Making Miracles, der heller ikke var den store stjerne på banerne - hun tjente 2.946 dollars.

Making Miracles er efter Prakas og tophoppen Davidia Hanover, der en overgang var i træning hos Axel Jacobsen, - hun tjente mere end 1,1 million dollars.

Det var anden gang Knud Erik Ravn, Stald Cowboyland havde en hest til start i finalen i The Hambletonian Stake - første gang var i 2000, hvor hans delejede Legendary Lover K sluttede på sjettepladsen efter at have ført undervejs.

Ingen kommentarer: