torsdag, august 12, 2010

Frankrig: Pierre Levesque udelukket 3 måneder for doping

I dag er en af Frankrigs mest populære travsportspersonligheder, Pierre Levesque blevet udelukket fra løbsdeltagelse i tre måneder samt idømt en bøde på 8.000 Euro.

En rutinemæssig dopingkontrol på en af hans heste har afsløret et forbudt medikament, og da det er tredje gang det sker inden for en fem-årig periode er straffen blevet så hård.

Meget tyder på, at vi igen står med en sag, hvor der er tale om, at en hest er blevet behandlet på et tidligt tidspunkt, men hvor stoffet stadig kan spores mere end to måneder efter behandlingen.

De analysemetoder man har i dag er så fine, at de kriminalisere sporten -og ikke kun- som det ellers var tanken - . opdage fortsætlige forsøg på at forbedre eller sløve hestens evne til at præstere i et løb.

Ingen - hverken i Frankrig eller noget andet land i Europa - kan fortsat være tjent med denne form for . ja, heksejagt.

Jeg har stor respekt for Pierre Levesque - det er jeg ikke ene om at have - og jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at han forsætligt har overtrådt de gældende franske regler for medicinering af heste.

Travsporten i Europe - og ikke blot UET, der jo nærmest er en teaterforestilling .- men i de enkelte lande må se at få gjort op med sig selv, om vi vil have en sport, der drives på kontinuerligvis - dvs, at hesten kan medicineres og behandles af en aut. veterinær - og således kan starte nogenlunde regelmæssigt- eller om vi skal sige: Tiden læger alle sår - alt medicinering af løbsheste er forbudt - og altså vente og vente på, at en hest eventuelt kommer sig over tid.

Det er ikke nogen naturlig ting for en hest at løbe væddeløb, men vi har skabt en race, der er egnet og fremelsket til det.

Der er skabt en industri på verdensplan, hvor der store økonomiske interesserer involveret.

Vi skal ikke være kyniske i vor brug af væddeløbshesten, men det skal være muligt at kunne behandle hesten for de skader, den måtte pådrage sig - ikke blot for økonomisk vinding, men også for hestens skyld.

Få nu lavet nogle mediceringsregler, som sporten kan leve med.


Har du kommentarer til dette emne - så skriv din mening i kommentar-boksen.- men husk at anføre dit navn.

Ingen kommentarer: