fredag, juli 09, 2010

Sprintermästaren: Rette plads i rette tid

At et væddeløb ikke er vundet før målstregen er passeret fik vi et klart bevis på i aftes i Sprintermästaren på Halmstad.

Alle havde vel set Select Yankee med Åke Svanstedt som vinder, da You Bet Hornline med Robert Bergh pludselig dukkede op som trold af en æske og vandt med en længde i 1.11.1.

Man må sige, at Robert Bergh havde gjort You Bet Hornline klar til dagen.

Det har ikke været de store præstationer i årgangssammenhæng, You bet Hornline kunne fremvise - i fjor vandt den ganske vist et 3-årsløb på Forus, hvor den slog selveste Okay Bee.

Men som sagt - Robert Bergh havde den klar på dagen.

I den indl. afdeling var det spids og slut - sejr i 1.11.5 - en rekordforbedring på ikke mindre end 2,8 sekunder!!

Og så var der finalen. Her sad parret tilsyneladende hermetisk lukket inde ved indgangen til opløbet, men som en anden Ingmar Stenmark krydsede Robert Bergh sig frem og fangede Select Yankee kort før mål og vandt i ny rekord 1.11.1.

Sprintermästaren er det eneste storløb You Bet Hornline har været meldt i  - og den er således ikke en potentiel derbykandindat.

Den ejes af den 27-årige sangerinde etc,
Paula Asterie, der er hestens fjerde ejer!

 Paula Asterie meddelte efter sejren i den indl. afdeling at hun ville skænke et stort beløb til Cancerfonden, hvis You Bet Hornline også vandt finalen.

Hun holdt sit ord - Cancerfonden vil modtage 200.000 kroner.

En flot gestus!

Robert Bergh er hestens tredje træner!

Det var Jan-Erik Eriksson på Umåker, der førte You Bet Hornline frem til start og vandt i debutten med den - derefter overtog Asterie og Robert Bergh hesten.

Afstamningsmæssigt befinder vi os i den lave ende.

Altså ingen fancy fader eller moder, men når man går lidt tilbage i blodet, så bliver det alligevel interessant,

Faderen er San Pellegrino - en Valley Victory-søn, der tidligere har virket i Canada, hvor den har 117 afkom, der foreløbig har vundet 6 millioner dollars tilsammen. Bedst er vallaken San Pail, der alene har vundet 1,1 millioner dollars og sat rekord 1.09.7.

San Pellegrino blev købt til Sverige af Stutteri Hornline, som har masseproduceret på egne hopper på hingsten med You bet Hornline som den klart bedste.

Hans moder, Evergreen Ri har fire afkom, hvoraf You Bet Hornline er klart bedst. Hun er efter Express Ride - Castleton Delight og er dermed halvsøster til Grandezza Ri (Probe), der er moder til vinderen af Elitloppet 2010, Iceland!


Fotos Kanal 75.

Ingen kommentarer: