lørdag, marts 12, 2011

Franske topkuske gav topomsætning

Mariendorf-banen i Berlin havde fredag aften fem franske topkuske på besøg - og det var noget, der faldt i publikums smag.


Mange ville ud for at se koryfæer som Pierre Levesque, Franck Nivard, Jos. Verbeeck etc tage kampen op med tyske stjernekuske som  bl.a. Heinz Wewering og Michael Nimczyk og den gennemsnitlige omsætning pr løb steg med over 60% i forhold til sidste løbsdag!


Tilmeld udgjorde baneomsætningen 48% af den samlede omsætning mod normalt 30%.


Det her er imidlertid kun en side af den uomtvistelige succces som fredagens løb var.


I fjor indgik det tyske centralforbund en aftale med det do. franske samt det franske spilleselskab PMU om at afvikle 10 såkaldte PMU-løbsdage i 2011 i Tyskland.


Fredagens løb var en af disse dage.


I Frankrig spilles der i egen pool, og det har endnu ikke været muligt for mig at få oplyst, hvor meget der blev spillet til de tyske løb, men i det oplæg man lavede, da aftale blev indgået, opererede man med en  gennemsnitlige omsætning pr løb er på 300.000 Euro. - Dvs. at i de seks løb der blev afviklet på Mariendorf-banen i aftes er der nok spillet for omkring 1,8 millioner Euro.


Det får tysk travsport 3% af - dvs. 54.000 Euro - heraf går cirka 40.000 Euro videre til de tyske hesteejere, idet der i hvert af de seks løb var en samlet præmiesum på 6.000 Euro + opdrætterpræmier.


Men der kan meget vel været omsat for større beløb, for til PMU-løb på Mallorca har 
omsætningen været omkring 2.5 millioner Euro!!!


Det betyder et provenue på 75.000 Euro - eller omkring 560.000 kroner! 


Allerede i næste uge, er der igen PMU-løb i Tyskland og disse løb har ifølge tyske travsportsjournalister fået optimismen til at vende tilbage i sporten.


Og det er ikke kun i Tyskland, at PMU har været med til at vende en negativ udvikling.


På Mallorca var sporten meget tæt på at gå helt til bunds, men har atter fået nyt liv efter 
PMU-aftalen - det samme er til dels tilfældet i Holland og Belgien.


PMU tilbyder efterhånden spil til hestevæddeløb jorden rundt - i går kunne man udover til løbene i Tyskland også spille til Singapore og i aften er der mulighed for agt spille til løb i Argentina.


Og her i Danmark kæmper vi med en Nordisk Onsdag, hvor provenuet af spillet fra ATG (incl. Holland, Tyskland, Østrig osv) rundt regnet ligger på omkring 40.000 kroner - nemlig 4% af den million der cirka spilles fra ATG.


Der skal ikke den store regnestok til at finde ud af, at et partnerskab med PMU ville være særdeles lukrativt for dansk travsport.


Og den ene aftale udelukker vel ikke den anden?

Ingen kommentarer: