lørdag, februar 12, 2011

Vi SKAL have et Copenhagen Cup!!

I en artikel i Ekstra Bladet - jeg ved ikke om det var i print eller kun på internettet - fremgår det, at Lundens nye bestyrelse overvejer at opgive at gennemføre Copenhagen Cup 2011 - eller i hvert fald droppe transporttilskuddet -  på grund af et underskud i selskabets regnskab i 2010 på op mod 5 millioner kroner!

Den med underskuddet tager vi lige senere, men  det er helt galt at begynde at tænke at nedlægge eller desavouere Copenhagen Cup, der er dansk travsports største indtægtskilde - og samtidig en sportslig begivenhed, der får opmærksomhed langt uden for landets grænser.

Copenhagen Cup-dagen er et dyrt arrangement - indrømmet - men det giver altså også penge i kassen - i runde tal omkring 1,4 millioner kroner i 2010!!

Og dette er alene fra toto-spillet - så kommer der afledte indtægter fra sponsorater samt entre, restaurations- og kiosksalg.

Nej, det er ikke alene Charlottenlund, der får de 1,4 million kroner - i fjor betød baneomsætningen - der i øvrigt var skuffende - at Lunden fik cirka 580.000 kroner i provision ud af Copenhagen Cup-dagen.

Den store vinder er Danske Spil - og dem skal vi jo også tænke på - de fik mindst trekvart million kroner + provision af hvad der blev omsat i Frankrig - det tal har jeg ikke umiddelbart kunne se.

Det er ikke Charlottenlund Travbane alene, der bærer omkostningerne ved et Copenhagen Cup - der kommer også penge til løbspræmier etc. fra fællesskabet - læs HFF, så jeg tvivler er på, at afviklingen af et Copenhagen Cup er den store økonomiske belastning!

Og tænk så lige på det sportslige!

Det er et utal af  store internationale navne vi har haft lejlighed til at se gennem årene i Copenhagen Cup?

Og Copenhagen Cup er altså omsætningsmæssigt årets største dag i dansk væddeløbssport.

Og så over til den med de fem millioner kroner i underskud.

Det er en særdeles bekymrende oplysning, der her kommer.

Den økonomiske styring på landets største travbane har tilsyneladende været ikke-eksisterende, og hele dansk travsport kan kun prise sig lykkelig over, at en ny bestyrelse kom til i efteråret.

Gennem de sidste par år har der gået mange rygter om Lundens økonomi, men at de skulle vise sig at være så sande, som det nu er tilfældet, er forfærdeligt, ja nærmest tragisk.

Tilsyneladende er Danmarks største travbane totalt økonomisk afsporet.

Lundens tidligere formand, Klaus G. Jensen sidder som næstformand i Dansk Travsports Centralforbund.

Han kan jo ikke have været uvidende om, hvad der er foregået på Lunden og har han blot den mindste smule pli, så vil han på dette tidspunkt have nedlagt sit mandat i sportens øverste omgang!

Ingen kommentarer: