tirsdag, januar 18, 2011

USA: Pæne priser på Meadowlands-auktionen

Traditionen tro holdt det amerikanske auktionsfirma, Tattersalls mandag sin årlige januar-auktion på The Meadowlands og priserne blev ret pæne, men heller ikke mere.

Dyrest blev pacerhoppen City Delight med 195.000 dollars.

Men her holder vi os til traverne, hvor to følhopper - begge i fol ved Muscle Hill - og i øvrigt mor og datter -toppede med hhv, 115.000 dollars og 110.000 dollars.

Moderen, Cream Puff blev dyrest med de 115.000 dollars.Hun er efter Pine Chip og Peace a Pie og er dermed søster til topheste som Pizza Dolce og Mars Bar, og så er hun selv moder til Hambletonian Oaks-vinderen Creami Mimi (Conway Hall) 1.10.7 - 927.169 dollars.

115.000 dollars - eller 645.000 danske kroner - for en moder til en Hambo Oaksvinder og i fol med Muscle Hill - 30.000 dollars i bedækningstakst - må siges at være et godt køb. Men Ok - hun er 15 år gammel, så det kan være begrænset hvor mange føl, der er tilbage i hende.

Anna Karin's Girl, 9 år gammel og altså en datter af Cream Puff med Malabar Man som fader, blev solgt til den svenske agent, Robert Lindström for 110.000 dollars.

Anna Karin's Girl ældste afkom, Brooklyn (Conway Hall) var to år i fjor og gjorde det pænt med  fire sejre og en indtjening på 72.799 dollars - placeret løb han 1.13.6.

Siden har hun haft endnu et afkom efter Conway Hall, Trouble, der skal på auktion i år, samt hingstføl fra 2010 efter Credit Winner - og nu er hun så i fol ved Muscle Hill.

På auktionen var det også muligt at købe andele i flere avlshingste - her toppede Donato Hanover med 71.000 dollars, mens en andel i Cantab Hall kunne fås for 30.000 dollars.

En andel i Kadabra solgte for 24.000 dollars, Chocolatier til 15.000 dollars og SJ's Caviar til blot 5.700 dollars.

En bedækning ved Tripple Crown-vinderen Glidemaster blev solgt for blot 4.700 dollars - han står til officielt 15.000 dollars.

1 kommentar:

Leo Søndergård Larsen sagde ...

Hej Karsten.

Du skriver ”Pæne priser på Meadowlands-auktionen” – jeg mener det er en sandhed med modifikationer.

I USA er det vel sådan at det bedste af det bedste (på papiret og hvad der lige nu er på mode) næsten ikke kan købes for penge mens resten er til at komme til, også for normale mennesker/tegnebøger.

Hvad siger du til avlshopper med gedigne stammer, ifolet og med følpengene betalt til priser fra $1.300 og opefter? Der solgtes bl.a. en Conway Hall hoppe (Lucky Jims moderlinie), der placeret har løbet 1.12,3 og ifolet Crazed for $5.000, Malabar Man hoppe med rekord 1.14,6 ifolet Yankee Glide for $2.700 (solgt til Sverige), American Winner hoppe placeret i 1.13,7 og ifolet Muscles Yankee for $6.000, Conway Hall hoppe (moder til Makin Me Dizzy) ifolet Muscle Mass for $1.300? Like A Prayer hoppe med rekord 1.13,2 ifolet Federal Flex for $10.000 og sidst men ikke mindst en Dream Vacation hoppe (søster til Lindy Lane) med rekord 1.13,7 og ifolet Yankee Glide for $15.500.

Var det ikke på tide at du, kære læser (incl. undertegnede ;-)) stoppede op og granskede dine kære avlshopper nøje? Er det på tide med nyt blod til stutteriet? Hvis ja, så forær dine avlshopper væk eller slagt dem om nødvendigt ;-). Hvis nej, så lad udenforstående vurdere din avlshoppe og tag udgangspunkt i det inden du avler videre.

Her i Danmark bliver vi nødt til at forny vores hoppebestand snarest da både svenskerne, nordmændene og finnerne igennem flere år har investeret betydelige summer i avlshopper fra USA og Frankrig. Det er ikke kun på det spillemæssige vi sagter agterud men desværre også indenfor avlen, hvor vi tidligere har haft et pænt rennommé og pæne resultater.

Jeg kan frygte at der fremover vil være langt mellem danskopdrættede ungheste der kan begå sig i den europæiske elite? Også blandt de ældre heste vil vi formentlig få problemer fremover – Ok, Flemming Jensen har en duo af ældre heste men så er det vel også sagt?

Thomas Lind Holm, Breed Team 2000, Stutteri LaMarc og Stutteri Shadow er nogle af dem, der gennem de seneste år har indset det nødvendige i at forbedre hoppebestanden for derved at højne kvaliteten af deres opdræt, hvilket allerede har båret frugt med bl.a. gode auktionsresultater, en Klassisk vinder og flere stortalenter på vej.

Spændende at se hvor mange der tør eller rettere tør lade være med at investere i nye og som regel bedre avlshopper.

Jeg er også sikker på at både Kurt Hansen og Ole Bach Nielsen er behjælpelige med at bistå interesserede danskere ved kommende auktioner i USA.

Med venlig hilsen
Leo Søndergård Larsen