torsdag, januar 20, 2011

Hvad mener du?

I et kommentar til mit indlæg i går under overskriften "Danmarks travsports føl nogensinde" rejser Lene Holmer fra Team Holmer i Horsens spørgsmålet om vi i Danmark ikke burde have de samme regler som i Sverige, hvorefter såvel hoppe som føl - for at blive registreret i landet - fysisk skal have været til stede inden for et givent kalenderår.


Lene Holmer sagde ...


Ærgeligt for de danske opdrættere at vi ikke har de samme regler som i Sverige m.h.t indreg. af føl.- Bliver der gjort noget ved det? Hvad er din mening?

Hvad er din holdning til denne problemstilling??

Brug kommentar-funktionen forneden ellers end en mail til kabo@casa35.com - og husk at anonyme indlæg ikke offentliggøres, så husk at skrive dit navn.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Karsten.
Hvorfor ikke sige det som det er ? Danmark bruges som "skraldespand" til udenlandske opdrættere, som ikke kan få deres føl reg. i andre lande. Det har ikke noget med "at hoppe og føl ikke skal være fysisk til stede" som Moreau antyder ( det skal de for øvrigt heller ikke i Sverige ) og "at verden har ændret sig og grænserne brydes", har heller ikke noget med sagen at gøre. Nej, Danmark har den regel at følhoppen ikke behøver at være dansk reg. FØR foling modsat andre lande. De betyder at DTC tager imod alle føl, blot at moderen bliver importeret til Danmark i fødselsåret.Derved kan de opdrættere, som bl.a køber følhoppe med føl ved siden i US, få deres føl registreret som dansk.Samme føl kunne f.eks ikke registreres i Sverige, grundet reglen om følhoppen. Sådant et føl ville i Sverige gå ind som mockinlænder, som betyder at de ikke kan starte i de klassiske løb. Det er en politisk beslutning om Danmark ønsker samme regler som de øvrige lande men denne vil næppe blive ændret,da vores fødselstal er meget ringe og DTC vil tage imod alle føl med kyshånd.
M.v.h
Bo Jondahl.