onsdag, januar 19, 2011

Dansk travsports bedste føl nogensinde!

Hvad siger du til et hoppeføl, der har Hambletonian-vinderen Donato Hanover som fader og den franskestjernehoppe Qualita Bourbon som moder?

Det er da en afstamning, der vil noget - og da føllet bliver dansk registreret, så må det være det bedste danske føl nogensinde på papiret.

Det er legendariske Jean Pierre Dubois, der udnytter mulighederne i Dansk Travsports Centralforbunds reglement, hvorefter hopper født i EU kan optages i importregistreret uden nogensinde at have været i Danmark.

Donato Hanover var enerådende i sin årgang og hans  første årgang - født i 2009 - blev flot modtaget på auktionerne i USA.

 Ja, Donato Hanover kom i top med hensyn til snitprisen pr afkom, der blev på 59.351 dollars  -. eller 9.000 dollars mere end nummer to, Credit Winner.

Moderen Qualita Bourbon var sin årgangs bedste hest - hun vandt en række af de store årgangsløb i Frankrig - bl.a. Criterium des Jeunes, Prix de l'Etoile, Prix de Selection, Criterium Continentale, det europæiske travderby, Grand Prix de l'UET og hun blev desuden nummer tre i Prix d'Amerique.

Qualita Bourbon satte rekord 1.12.3 og tjente 1,54 millioner Euro.

Hun er datter af Love You og ud af tophoppen Etta Extra, der bl.a. også har født Copenhagen Cup-vinderen m.m. Mara Bourbon 1.10.7 - 1.67 millioner Euro.

Qualita Bourbon er født i 2004, men allerede i 2009 - samme år, hvor hun blev nummer tre i Prix d'Amerique - blev hun moder!

I USA blev hingstføllet Quel Bourbon med Infinitif som fader født af en rugemoder!

Hoppeføllet efter Qualita Bourbon er ikke det eneste føl, som Jean Pierre Dubois danskregistrerer - det følges af otte andre!

- Dubois har tidligere indregistreret sådanne afkom efter amerikanske hingste og franske hopper i Italien, men efter kidnapningsaffæren med Daguet Rapide, vil Dubois ikke have noget med Italien at gøre længere - han har i øvrigt også solgt sin andel i Daguet Rapide, siger Niels Moreau, der arbejder tæt sammen med Jean Pierre Dubois.

- Danmark var et oplagt sted at registrere disse føl, når det ikke - som i Sverige - kræves af hoppe og føl - skal være fysisk til stede inden et givet tidspunkt, siger Moreau.

Dubois er ikke den første, der udnytter de danske bestemmelser omkring registrering af EU-hopper. - Leader Chip og No Comment er andre eksempler på danskregistrerede afkom efter en fransk hoppe, der aldrig har sat sine hove her i landet.

I fjor indregistrerede Lutfi Kolgjini fire afkom i Danmark - bl.a. Still in My Face, der er efter Dream Vacation - Pretty I, der tidligere har født den svenske tophest Sweet as Candy, der vandt såvel Drottnings Silvias Pokal som Stochampionatet.

Disse eksempler på "danske travere" er endnu et bevis på, hvordan vor verden har ændret sig, og at grænserne brydes ned på mange felter.

1 kommentar:

Lene Holmer sagde ...

Ærgeligt for de danske opdrættere at vi ikke har de samme regler som i Sverige m.h.t indreg. af føl.- Bliver der gjort noget ved det? Hvad er din mening?