lørdag, december 18, 2010

USA: Redningsplan for Meadowlands på vej

Fortsat er fremtiden uvis for verdens største travbane, The Meadowlands i New Jersey, men en redningsplan er nu ved at blive strikket sammen, så måske er fremtiden sikret for banen.

The Meadowlands er ejet af Staten New Jersey og har i de senere år haft et underskud på 10 millioner dollars årligt - et beløb Staten så har dækket.

Men nu har New Jersey's guvenør, Chris Christie sagt stop, og på et tidspunkt så det ud til, at der kun ville være løb på The Meadowlands omkring månedsskiftet juli- august, hvor The Hambletonian Stakes afvikles.

I 11. time er Jeff Gural, der i forvejen ejer to travbaner i New York, Vernon Downs og Tioga Downs kommet på banen.

Gural havde fredag formiddag et møde med repræsentanter for Chris Christie og opnåede her at få en aftale i stand, der indebærer, at Staten New Jersey garanterer for et millionbeløb i dollars, således sæsonen 2011 kan indledes på The Meadowlands den 7. januar og kan fortsætte i hvert fald tre måneder frem.

Inden for den periode skal Jeff Gural fremkomme med et tilbud om at drive The Meadowlands videre.

Gural har allerede haft mulighed for at gennemgå en del af regnskaberne på The Meadowlands og er ret optimistisk med henblik på en overtagelse.

Gural har planer om at nedrive den store tribunebygning og i stedet opføre en ny og mindre tribune på staldsiden.

Jeff Gural, der har tjent sin formue ved at være ejendomsudvikler, har også fået et par af USA's store hesteejere med i sit projekt . Det er  George Segal fra Brittany Farms samt Mike Gulotta fra Deovolente Farm - Gulotta har i øvrigt nyligt købt part i Wishing Stone.

Det ligger fast, at der ikke bliver indrettet spillekasino på The Meadowlands, og at banen skal drives som en ren travbane - hvad der efterhånden er et særsyn i USA.

Men Gural-gruppen tror, at det er muligt at skabe et koncept, så The Meadowlands kan fortsætte.

Og lad os alle håbe det lykkes . amerikansk travsport er unægtelig synonymt med The Meadowlands.

Ingen kommentarer: