fredag, december 03, 2010

Paris: Op til bevis

Var det fordi Ready Cash tabte en sko i opløbssvinget, at den galoperede på vej mod en tilsyneladende sikker sejr i Prix de Bretagne for 14 dage siden?

Er Lisa America nu bedre med løb i kroppen?

Og hvor langt rækker spidshestene Renommée d'Obret og Rodrigo Jet?

Det er nogle af de spørgsmål man kan stille inden lørdagens Prix Doynel de Saint-Quintin på Vincennes lørdag eftermiddag - et løb over 2850 meter med tillæg ved vundne 425.000 Euro - den samlede præmiesum er på 110.000 Euro.

Ready Cash, Lisa America og Lana del Rio går til start med 25 meter tillæg.

Selv om løbet blot har 9 deltagere er det alligevel dagens Quinté-løb.

Ready Cash med Franck Nivard er storfavorit til sejren.

Den er ude efter at få oprejsning for opløbsgaloppen i Prix de Bretagne for 14 dage siden, hvor den i klar føring pludselig rullede over i galop - en galop, som Franck Nivard mente kom, fordi Ready Cash tabte en forsko i sidste sving.

I samme løb var Lisa America nummer fire. Det var hoppens første start siden sejren i Åby Stora Pris i midten af september, og der er ingen tvivl om, at hun er gået fremad med Prix de Bretagne i kroppen.

Her fik Lisa America en meget hårdt løb, men holdt farten strålende i opløbet og sluttede på en fjerdeplads.

Med færre heste at skulle uden om og i forbedret form er Lisa America klart en hård konkurrent til Ready Cash.

Fra spids er det især Rodrigo Jet og Renommée d'Obret  interessen samler sig om - sidstnævnte var i næstsidste start nummer to i Criterium des 5 Ans og senest nummer seks på sprint (2100 m på Vincennes). Rodrigo Jet kommer med friske laurbær fra sidste lørdag, hvor den vandt det løb, hvori Odyssee Eastwind fik sin første franske start.

Dette års Prix d'Amerique.vinder, Oyonnax skal også i ilden lørdag på Vincennes - den er til start i montéløbet, Prix Paul Buquet, der også afviklet over 2850 meter og med en samlet præmiesum på 110.000 Euro.

Også i fjor startede man Oyonnax i flere montéløb og inden sejren i Prix d'Amerique var Oyonnax nummer syv i verdens største montéløb, Prix de Cornulier.

Øvrige Prix d'Amerique-heste venter til næste lørdag, hvor det andet B-løb, Prix de Bourbonnais køres - hertil står i skrivende stund 31 heste anmeldte - blandt disse i øvrigt Ready Cash og Oyonnax.

Ingen kommentarer: