tirsdag, september 14, 2010

Pamela-sagen: Fleming Sunn på usikker grund

Mandag dukkede der et interview med DTC's Sportchef Flemming Sunn op - heri forklarer Flemming Sunn hvorfor Pamela ikke opnåede startret i Dansk Hoppe Kriterium.

Flemming Sunn udtaler bl.a. følgende:
"Først og fremmest kan man ud fra reglerne slå fast, at de heste, der har placeret sig fra femtepladsen og bagud, definitivt har tabt deres mulighed for at gå videre til finalen via prøverne.
- Dernæst gælder det, at alle de heste, der placerer sig på fjerdepladsen i de respektive prøver uanset om det er via dødt løb eller ej, bliver sorteret efter deres placering på pointberegningslisten, og her er det kun den bedst placerede hest, der opnår plads i finalen.
- Dermed har vi nu en regel for, hvordan vi behandler dødt løb på fjerdepladsen, siger Flemming Sunn.
Dødt løb
I reglerne hedder det endvidere:
"Såfremt der er dødt løb på den sidste placering, som giver direkte adgang til Hovedløb/Hoppeløb, gives fordel til den hest, som er placeret øverst på Pointberegningslisten."
- Da der er tre heste, der går videre til finalen pr. prøve, er den sidste direkte adgangsplads altså tredjepladsen i hver af de tre prøver. (min fremhævning)
- I tilfælde med dødt løb på tredjepladsen (ved tre prøver) skal der ifølge reglerne gives fordel til den hest, der er øverst på pointberegningen. Hvis denne regel ikke var i reglementet, kunne vi i yderste konsekvens havne i en situation, hvor vi stod med et startfelt til finalen, der kom til at indeholde flere heste, end der er plads til bag startbilen. Dette kunne forekomme, hvis mere end to ekstra heste er impliceret i dødt løb, siger Flemming Sunn.
- En hest er dermed ikke nødvendigvis sikker på en plads i finalen, såfremt den løber dødt løb på tredjepladsen - i dette tilfælde ved afviklingen af tre prøver."

Denne sag handler udelukkende om en fortolkning af, hvilken placering  der er "den sidste direkte adgangsplads " til en finale.

Lad os derfor se på de regler, der findes i DTCs reglement:

Ved to Prøve kvalficerer  de 10 bedst placerede sig. - Hvis der er dødt løb på 10. pladsen er der ingen tvivl - den hest med det højeste pointtal går videre.

Ved 2 Prøver kvalificerer de 5 bedstplacerede sig - heller ikke her er der nogen tvivl i tilfælde af et dødt løb på en femteplads - så er det hesten med det højeste pointtal, der går videre.

Ved 3 Prøver kvalificerer de tre bedst placerede samt den af de som nr. 4 placerede , som er placeret øverst i Pointberegningslisten, sig.

Og så er vi fremme ved problemstillingen og spørgsmålet til 64.000 kroner:

Hvilken placering ved 3 Prøver er den sidste, der giver direkte adgang til finalen!

Her mener Flemming Sunn, at det 3.pladsen og derfor er der fordel til fjerdehesten Patrica Hastrup på points  i stedet for Pamela.

Jeg - og ret mange andre - mener at det er fjerdepladsen   - og at en tredjeplads er en af de øvrige placeringer, der giver direkte adgang til finalen - og det tager man da også højde for i regelsættet, idet her står:

Ved dødt løb på én af de øvrige placeringer, som giver direkte adgang til Hovedløb/Hoppeløb betragtes hestene som om de hver for sig har opnået den aktuelle placering.

For mig at se kan der kun være tale om, at man skal rette sig efter sidstnævnte bestemmelse, og det betyder at såvel Parks Winner som Pamela, der løber dødt løb om en tredjeplads, begge betragtes som værende placeret som nummer tre.

Og dermed går de begge videre til Hoppe Kriterium, mens Patricia Hastrup overlades til pointsberegningen om de to sidste pladser.

Der her burde jo være soleklart - at en hest, der løber dødt løb på en tredjeplads er bedre placeret end en hest, der bliver nummer fire.

Lad mig slutte med Konfutses ord


En mand, der begår en fejl og ikke retter den, begår endnu en fejl.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Flemming Sunn har fast grund under fødderne denne gang,reglerne er ganske klare hvis man har evnen til at fortolke dem ret.
Jeg gider ikke bruge tid på tovtrækkeriet,men manden skal have ret når han har det.
Erik Hansen

Michael Petersen sagde ...

Hej Karsten,

Må give dig helt ret. Det kan vel også anskues på denne måde:
Når to heste løber dødt løb på tredjepladsen, er der ingen i løbet der bliver nr. fire.Sådan vil det også figurere i løbsresultater mv.

Mange hilsener - og tak for alle anekdoterne, altid god læsning.

Michael (Petersen)

Michael Petersen sagde ...

Der faldt en sætning ud af min kommentar, skal stå i slutningen af afsnittet:

Og en hest der bliver nr. fire skal vel ikke favoriseres frem for en hest der bliver nr. tre, det giver ingen mening.

Michael