mandag, august 30, 2010

Efter derbyet

Tre intensive dage er overstået.

Især er lørdagen jo lang med først væddeløb og derefter auktion.

Såvel derbyet som hoppe-derbyet blev vundet af favoritterne - i begge tilfælde kørt af Flemming Jensen, for hvem alt tilsyneladende lykkes i denne tid.

Der er vel ingen tvivl om, at de bedste heste vandt, selvom der selvfølgelig nok vil være nogen, der kommer med den der: Hvis nu....

Odyssee Eastwind blev købt ved en fejltagelse for derbyauktionen for 37.000 kroner for tre år siden, og den letbenede og starthurtige hoppe, vil sikkert udvikle sig en en habil over-middel traver.

Okay Bee er hjemmefødt og af Bent Ole Pedersens egne moderlinjer  - nå, ja jeg mødte nogle Bornholmere, der også mente, at de havde en  god andel i successen, forbi såvel Isak som Colorit, der findes i moderlinjen, har virket på Bornholm.

Og så vil jeg da også lige sige, at Isak er altså født på Fyn!

Nordmændene vil sikkert også gerne have deres andel af successen, idet Okay Bee's forældre jo begge er norskregistrerede.

Men når alt kommer til alt!

Okay Bee er Bent Oles produkt helt igennem - en livslang drøm er gået i opfyldelse for den nordjyske familie, for hvem travheste har været et dagligt omdrejningspunkt i mere end 50 år.

Selv om vejrguderne ikke helt var med Lunden i denne weekend, så blev der vist mange flotte præstationer.

Mathilde Trøjborg fortsætter med at imponere - det ser så dejligt let ud, når hun drøner banen rundt - og det kunne være interessant at se, hvor hun står i forhold til den svenske hurtigklasse.

Magic Sisa var ikke langt efter Lisa America, Beanie MM og Torvald Palema i lørdags, så Mathilde skulle vel også kunne matche dem -. eller hvad?

Og så var der auktionen!

Mange opdrættere havde forberedt deres heste flot, men  Derbyauktionen har udviklet sig til en slags skovtur, hvor man mødes og spiser far en i øvrigt særdeles flot buffet og ikke har dne fulde opmærksomhed henledt på auktionshestene.

Det summer af  sniksnak i hele lokalet under auktionen - opmærksomheden er ikke henledt på auktionsringen - og det er lige før at det er genstand for irritation, når auktionarius ønsker bud, eller præsentationen af hestene foregår.

Kun ved de heste, hvor buddene nåede op på et sekscifret beløb, blev der ro.

Jeg skal ikke gøre mig bedre - jeg sad også og spiste og talte undervejs, men fulgte dog nøje med i, hvilke plage, der var i ringen og hvad de endte med at koste.

Drop spisningen under auktionen - buffetten skal tages af, når første hest er på vej i ringen.

Lad være med at bruge megen tid på præsentation af de enkelte heste - alle ved, hvem og hvorfor - kun hvis der er vigtige tilføjelser eller nye informationer, så nævn dem.

15 sekunder mindre omtale pr hest, betyder at auktionen kan gennemføres på omkring en halv time mindre!

Spotterne skal være mere aktive og ikke kun stå og afvente bud.

I USA er spotterne en meget vigtig del af auktionens forløb - de opildner potentielle købere til at byde mere.

Selv om auktionshestene i år havde ualmindelige fine afstamningerne så satte tidens økonomiske krise sit præg på priserne og købelysten.

29 af de 64 udbudte heste blev købt tilbage.

Svenskerne var de flittigste købere - 19 gik til Sverige, mens 15 gik til Danmark.

Jeg har tidligere været efter Lunden-trænerne for ikke at have kunder klar til auktionen.

I år fik såvel Nicolai Andersen som Kenneth Nielsen hver en åring, der kostede over 100.000 kroner.

Gennemsnitsprisen for de solgte åringer blev på 66.286 kroner.

Fortsættes........

Ingen kommentarer: