fredag, april 29, 2011

Pro et contra

Man kan ikke gøre alle glade, er der et gammelt ordsprog der siger, og jeg må erkende, at onsdagens meddelelse om de ændrede skattevilkår i forbindelse med trav-og galopheste, faktisk er blevet modtaget ret blandet rundt om i landet.

Alt efter om man er amatør - eller professionel.

Det er helt klart, at den nye skattepraksis udelukkende henvender sig til det vi skal/kan kalde professionelle hesteejere, og derfor ikke har nogen værdi for den rendyrkede amatør.

Det sætter tværtimod amatøren i et dilemma, for hvad hvis han har en lovende unghest, som han godt nok har i prof træning, men hvor der lige pludselig en dag er det helt perfekte amatørløb til.

Ja, så kan han - som jeg ser det - ikke selv springe i sulkyen bag den - for så tangere hesteholdet jo hobbyvirksomhed!!

Det her er afgjort et spørgsmål, der skal belyses og som sikkert nok også bliver det, ved de møder DTC vil afholde i løbet af maj måned.

Når det så er sagt, så kan jeg kun se det meget positive i, at det nu bliver formaliseret, at man kan lave en investering i trav- eller galopheste og forsøge at drive det forretningsmæssigt - uden at skulle slås med Skattevæsenet, som så mange har gjort i årenes løb.

Vi har brug for alle inden for dansk hestevæddeløbssport - ingen er uundværlige, men vi må samtidig også erkende, at det må være den professionelle sport, der skal være drivkraften - det elitære - i sporten.

De nye bestemmelser giver den professionelle sport mulighed for at kunne udvikles - til glæde for den samlede danske trav- og galopsport - ikke mindst avlen ser jeg som specielt begunstiget fremover.

Jeg er overbevist om, at med en god og sober markedsføring, så er der rundt om i landet mange perifære trav- og galopinteresserede personer, der kan se muligheder i de nye bestemmelser, og dermed få lyst til at blive aktive inden for sporten.

Det kan være en NY START for dansk trav og galopsport - men det nytter ikke at stå ved staldporten og vente på at nye kunder kommer ind ad døren selv.

Der skal - som i alt andet - arbejdes for sagen.

1 kommentar:

Henrik Mortensen sagde ...

Jeg synes det er et godt skridt på en meget lang vej, at vi nu får nogle muligheder via skat.
Det er også glædeligt at travsporten har fået råd til at afholde et 5 års hoppeløb på Fyn med 400.000 kr. i præmiesum. Men er det nu også klogt? Hvad må de stakkels opdrættere sige. De har i år måtte lære sparekniven at kende, eftersom de opdrætterpenge deres opdræt har tjent bla. i Sverige er mere eller mindre er skåret væk.
Det er også tankevækkende, at man nu vælger at afholde lørdags løb på Lunden, nu hvor NFT har startet deres sæson op, havde det ikke været smartere, at køre de løb i den periode hvor NFT holder pause.
Når nu der endelig sker noget skal vi selvfølgelig være glade, men der må alligevel være nogle som ikke helt forstå prioteringen.
Venlig hilsen
Henrik Mortensen