torsdag, april 28, 2011

Dansk trav og galopsports redning

Det var en god meddelelse - en rigtig god meddelelse, der kom i går.

Den om at det med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2011 bliver muligt at drive trav og galopstald på professionel vis - læs regnskabsmæssigt/skattemæssigt.

Det vil sikre den professionelle sport i Danmark - det vil kunne øge antallet af professionelle hesteejere og opdrættere.

Den samlede Hestevæddeløbssport skylder den fynske opdrætter Jørn Borch en kæmpe tak for det fantastiske politiske benarbejde han har lavet og som er resulteret i de nye regler.

Det her er  altså noget som skiftende bestyrelser i DTC/Dansk Galop har arbejdet på i mere end 25 år!!!

Jeg vender tilbage i morgen formiddag -( fredag) !!

1 kommentar:

Kim Holleufer sagde ...

Hvis redning er det nu lige det er.
Jeg har læst, de nye retningslinier og ,hvad der er skrevet om dem. Og jeg vil indledningvis sige at jeg absolut ikke deltager i begejstringen.
Umiddelbart lyder det jo ganske lovende, og langt hen af vejen er det et positivt løft for dansk travsport.
Der er dog et afsnit, der vækker mine bekymringer. og det er afsnittet om at hestens træning og kusk. Betyder det at hesten KUN må køres af professionel. Vil det sige at for at der er tale om at erhevervsmæssig drift, skal jeg fraskrive mig retten/muligheden for selv at køre hesten(e) i f. eks et amatørløb. vil blot 1 køretur fjerne det erhvervsmæssige grundlag. Som jeg tolker det, så JA det vil det.
Jamen ...Du kan jo bare blive ved med at drive det som hobby.... og ganske rigtigt det kan jeg...
Men så er det jeg spørger, er det ikke konkurrence forvridende at jeg skal betale al træning, foder, forfeit, smed, dyrlæge etc. med beskattede penge, mens min 'Nabo' kan fratrække udgifterne på selvangivelsen.
DET er ikke blevet nemmere at være aktiv amatør. selv ikke om hestene er i professionel træning i store perioder.

mvh

Kim Holleufer
opdrætter, hestejer og amatør.