torsdag, september 30, 2010

It' been a while

Indrømmet - opdateringen af denne blog er ikke just sket regelmæssigt i meget lang tid.
Og det skal jeg beklage til de omkring 150 personer, der dagligt kigger forbi, for at se om jeg har ytret mig.

Som jeg forleden omtalte, så har Janne og jeg været på en gevaldig køretur gennem Europa her i september måned - 7.500 kilometer exactly stod der på triptælleren, da limousinen atter holdt på Passagen i Fredensborg.

Det lyder af mange kilometer - og det er det da også, men delt op i bidder, så er det slet ikke så slemt, og det er ikke sidste gang, vi prøver det.

En af turens helt store oplevelser var at overvære det månedlige gallashow på den spanske rideskole i Jerez de la Frontera.

Det er den originale vare, men den Spanske Rideskole i Wien er nok den mest kendte.

I Jerez rider man på den Andalusiske hest, der er lidt større end Lippizaneren, de bruger i Wien.

 Andaluseren er også mere elegant - efter min mening .- og jeg kommer i hu, at jeg også har set spanske ryttere deltage ved OL på disse heste.

Der kan Lippizaneren slet ikke begå sig - den er for tung.

Hvis du kommer forbi Jerez de La Frontera, der ligger mellem Sevilla og Cadiz - så und dig selv den oplevelse at besøg skolen - her er link - klik her.

Der er kun  gallashow en gang om måneden - og vi var heldige at det lige var, da vi kom forbi. men der er daglig adgang til at overvære træning sat se stalde og museum.

Er du på Costa del Sol - det kunne jo være du havde lejet vort hus, www.casa35.com - så tager det blot et par timer at køre derop.

Det er også Jerez de la Frontera, der er hovedbyen for Sherry produktion - og dagen efter rideshowet besøgte vi Tio Pepe-bodegaen, hvor der var et to timers arrangement, hvor vi blev sat nøje ind i historie og produktion - og selvfølgelig med smagsprøver bagefter!

Godt vi havde taget taxi fra hotellet.

På travfronten går sæsonen på hæld, og det betyder samtidig også, at nogle stutterier og hingsteejere er ved at forberede sig til den kommende sæson.

Leif Olsen fra Skive er den første, der har meldt ud, at han har købt en ny avlshingst, nemlig Amer I Can - en søn af American Winner og ud af en stærk moderlinje.

Mærkeligt nok har sportens officielle hjemmeside, travoggalop.dk ikke fundet det værd at omtale dette nyindkøb, men man vil sikkert gerne have Leif Olsens annoncekroner!

Samme site har stort set også forbigået Opdrætterforeningens Åringsauktion, men til gengæld har man kunnet læse hvilke opdrættere, der har heste med på den svenske Kriterie-auktion.

Og apropos Opdrætterforeningens auktion, så gik den jo faktisk meget pænt - og resultatet blev bedre end forventet, selv om det ikke er godt nok.

Der var også en del fejl i forbindelse med afviklingen, men dem lærer man af og de rettet til næste år.

Jeg synes en live.opdatering er et must ligesom lister med resultater bør findes undervejs - det havde nok løst nogle problemer og opklaret misforståelser.

Mit forslag om at lave en Breeze up-auktion er generelt faldet i god jord - især, hvis den følger efter de to auktioner, der nu er etableret.

Så tanken er hermed givet videre -  lav en Breeze Up-auktion - f.eks. i forbindelse med Copenhagen Cup 2011 - sælg f.eks. 15-20 2-åringer mellem kl. 11.30 - 12.15 på Lunden.

Hestene præsenteres på banen for sulky - der aftales med den enkelte anmelder, hvordan han vil få hesten kørt og fra arrangørens side offentliggøres den opnåede rekordtid.

På spillefronten er der unægteligt gået mode i at lave spilleklubber. Senest har Travdanmark.dk søsat et projekt i samarbejde med Skive Folkeblad. Læxs mere herom på www.travdanmark.dk

Det har travoggalop.dk heller ikke haft lyst til at omtale.

Mens det tilsyneladende går godt med at sælge parter i disse spilleklubber, er der til gengæld flere anpartsprojekter med heste, der er kuldsejlet henover sommeren - ikke engang Danmarksheste med årgangsstjernen Politiken kunne samle interesserede nok.

Til gengæld havde EkstraBladet ingen problemer med at sælge Side 9-pigen samt en aktiv løbshest - det tog vist fem dage, så var de 100 anparter solgte.

På søndag afvikles et af verdens fineste væddeløb på Longchamp-banen i Paris.

Det er naturligvis Prix de l'arc de Triomphe, jeg tænker på - i skrivende stund står der 22 heste tilbage i løbet, så interessen for at være med er stor.

Prix de l'Arc er galopsportens Prix d'Amerique, men hvor der på Vincennes "blot" køres om en samlet præmiesum på 1 million Euro, så er der ikke mindre end 4 millioner Euro i Prix de l'Arc, der er sponseret af Staten Qatar.

Mandag samles derbyårgangens spidser med Okay Bee på Aalborg Væddeløbsbane i Grand Circle 4 års Championatet. Okay Bee meldes i fineste form, og tager nok endnu en storløbssejr.

En fantastisk traver, der godt nok ikke ser ud af meget, men sikke et løbshoved den har.

Sæsonplanen for 2011 lader vente på sig - den skulle vel egentlig have været klar for længe siden, men der er tilsyneladende nogle knaster, som skal files, før den kan laves færdig.

Noget af det "man" har hørt er, at der hver onsdag skal være eftermiddagsløb med spil til Sverige, og at Lunden er meget ivrig efter at sætte sig på alle disse løbsdage.

Der er imidlertid også provinsbaner, der gerne vil være med - og det kan være her en af knasterne er - gætter jeg på.

Nå - du holder stadig ved, hvis du læser dette!

Men  jeg tror nu, at jeg holder her for i dag.

Og husk . jeg laver fortsat gerne afstamningsanalyse, som du kan bruge i forbindelse med salg af dine heste eller hvis du ønsker af få en analyse på en hest, du overvejer at købe.

kontakt mig på 40 38 23 07 eller kabo@casa35.com

Ingen kommentarer: