søndag, januar 23, 2011

Frankrig: Olga slog til

På en imponerende speed sejrede 9-årige Olga du Biwetz redet af Anthony Barrier sikkert i verdens største montéløb, Prix de Cornulier på Vincennes søndag eftermiddag.

Barrier gav den lille hoppe et afventende løb og spillede først hendes store speed ud på opløbshjørnet.

Her sloges Pinson med Alexander Abrivard og Oyonnax med P. E. Mary om føringen, men de var chanceløse over for Olga du Biwetz, der sejrede i 1.12.7/2700 m - en tangering af løbsrekorden som indehaves af Magnificent Rodney.

På andenpladsen fulgte endnu en hoppe, Priscilla Blue med Eric Raffin, der også leverede en stærk afslutning helt ude i banen - den nåede akkurat forbi Scipion du Goutier med Franck Nivard, der på de sidste meter nåede forbi Oyonnax - denne trio fik alle noteret 1.13.0.

Der var 350.000 Euro i førstepræmie .- eller 2,6 millioner kroner .- og det gør løbet til et af verdens bedst betalte travløb.

 I Europa overgås denne førstepræmie kun i Prix d'Amerique!

Olga du Biwetz trænes af Fabroce Souloy, der også er træner for de to danskejede Odyssee Eastwind og Wishing Stone.

For Anthony Barrier var der tale om karrierens klart største sejr - og samtidig var det lidt af et jubilæum, idet det var hans sejr nummer 200 - heraf er de 167 vundet i montéløb.

Olga du Biwetz har i flere sæsoner været blandt Frankrigs allerbedste heste - med sejren rundede hun 2 millioner Euro i indtjening og hun er pt fransk travsports mest vindende aktive traver.

Hun er også sin fader, Cezio Josselyns klart bedste afkom.

Olga du Biwetz, der for et par måneder siden vandt Gran Premio delle Nazioni i Milano og siden det første B-løb, Prix de Bretagne, havde ikke startet i montéløb siden den 5. april 2008!

Hun starter med stor sandsynlighed igen på næste søndag i Prix d'Amerique, hvor hendes kandidatur nu er styrket efter dagens top præstation.

Oyonnax er også fortsat et hedt navn i den sammenhæng.

Ingen kommentarer: