Det er det også rigtig mange steder - men ikke i det internationale presserum på Vincennes.
Det var utroligt frustrerende for alle os, der skulle arbejde, men som i stedet brugte eftermiddagen til at forsøge at koble sig op på nettet - ind i mellem lykkedes det - men på et tidspunkt blev det helt umuligt.
Nå, over til det positive!
Også i år er jeg guide for Stald KTAS - vi er omkring 45 - og modsat tidligere brugte vi lørdag formiddag til at besøge galopsportens højborg, Chantilly.
Chantilly ligger 40 kilometer uden for Paris og her trænes omkring 2700 galopheste.
Vi aflagde besøg hos Filippa og Flemming Poulsen, der orienterede os glimrende om fransk galopsport, Chantilly etc. og Filippa tog med os i bussen, som derefter kørte en rundtur, så alle kunne se de imponerende træningsfaciliteter.
Flemming Poulsen har pt blot otte heste i sin varetægt og snart går en af dem - Fixboard - tilbage til Danmark.
Derefter kørte vi over til den svenske træner Pia Brandt, der har sine 30 heste stående på Peter Holm-Lassens imponerende og nyrenoverede yard.
Pia fortalte om sine oplevelser inden for sporten og svarede glimrende på de mange spørgsmål.
Selv om Stald KTAS-turen primært er en travtur så var alle deltagerne tydeligt imponeret over de forhold, som den franske galopindustri har og fandt udflugten til Chantilly særdeles spændende.
Så var det ud til Vincennes.
Her var eftermiddagens store oplevelse Rapide Lebel med Eric Raffin, der tordnede banen rundt og vandt Prix de Luxembourg i ny løbsrekord 1.10.8a/2100 m.
Som vallak er Rapide Lebel udelukket fra at starte i Prix d'Amerique - det kunne ellers virkelig have været interessant at have set ham der.
Man planlægger en nordisk turné for hesten - han startede i fjor i Finlandia Ajo uden den store succes - men er helt sikkert bedre i år.
På staldsiden mødte jeg den amerikanske "dansker-træner" Dewayne Minor, som om fredagen havde været ude for at hilse på Wishing Stone hos Fabrice Souloy.
Jeg løb også ind i ex-danskerne Jan Halberg, Erik Bondo og Svend Dyhrberg - og på tilskuerepladserne bl.a. Jeppe Juel og Bo Seisbøl samt de tidl. travtrænere Hans Andersen og Torben Kjerulf.
Tilbage på staldsiden fik jeg set Nelson Derm, der skulle have sin franske debut - det gik ikke - han lå ellers godt placeret undervejs, men gik totalt i stå i opløbet og var sidste hest over mål.
En dansk trio på Vincennes
Nelson Derm gøres klar til start
Ingen kommentarer:
Send en kommentar