mandag, december 20, 2010

Franrkig: Rapide Lebel bedst i "frisvømming"

Det var bestemt ikke de bedste betingelser der var til stede på Europas største travbane, Vincennes, da der i går blev kørt finale i travets Toru de France, Grand National du Trot.

Et kraftigt snefald om formiddagen truede med at sætte en stoppe for løbene, men et pludseligt omslag til tø' betød, at man alligevel kunne gennemføre det  9 løb store program, der havde deltagelse af heste og kuske fra hele Frankrig. Men ikke færre end 26 heste måtte udgå på grund af transportproblemer.

Der stod imidlertid nærmest klart vand over store dele af banen, så betingelserne var langt fra optimale.

I hovedløbet,G rand National du Trot doteret med 150.000 Euro, befandt storfavoritten Rapide Lebel med Eric Raffin sig imidlertid som en fisk i vandet.

Efter en rolig start forcerede Raffin sin 5-årige vallak frem og nedad bakken kunne parret gå til spids. Og så var løbet afgjort.

Ingen var i stand til at følge Rapide Lebel, der tog sin femte sejr i træk i 1.14.7/2850 meter - spillet ned til 1,40 som vinder.

På andenpladsen fulgte Quoumba de Guez, der blev samlet vinder af Grand National du Trot.

Rapide Lebel, der trænes af Sebastian Gurato, har udviklet sig til at være en af Frankrigs allerbedste travere, men da den er vallak, og dermed udelukket fra starte i de klassiske opgør,  er det sket i mere ordinære løb.

Rapide Lebel har vundet 15 sejre i 31 starter og har foreløbig tjent 554.195 Euro.

Han ville være en oplagt kandidat  til en start i Prix d'Amerique, hvis han altså ikke havde været kastreret.

Kapacitet er skyhøj - i september vandt Rapide Lebel i 1.12.4/2700 m på Vincennes - og han har vundet i 1.12.9/3000 m på banen i Nantes.

Tilbage i maj måned startede Rapide Lebel i Finlandia Ajo, hvor han sluttede på en sjetteplads i 1.11.0a/1609 m.

Vi kan jo håbe at de manglede startmuligheder i franske storløb kan bringe Rapide Lebel til Copenhagen Cup i juni måned!!

Rapide Lebel er efter Ginger Somolli, der dog ikke har skyggen af Speedy Somolli i sig, men er efter Passionant (Florestan), og Rapide Lebel er klart bedste afkom

FOTO GERARD FORNI

Ingen kommentarer: